Как да регистрирам фирма

Без категория — By on 28.04.2022 11:32

Питате ли се как да регистрирам фирма? Ако е така и сте решили да се заемете със собствен бизнес – поздравления! Но за да сте успешни, трябва да сте стриктни и внимателни. Това се отнася не само за първоначалния период, а в цялата ви работа.

В основите на успешния бизнес, разбира се, стои добрата, изпипана идея, но има още нещо. То на пръв поглед остава скрито, но без него всичко би се срутило. Това е изрядната документация. А първата документация, с която ще започне всичко, е тази около регистрацията на фирма.

Регистрацията на фирма не е много сложна задача, но само ако сте напълно наясно какво трябва да направите. В противен случаи, за да не си навлечете неприятности при самото стартиране на начинанието ви, би било по-добре да потърсите съдействие от експерти в областта. Те могат да ви дадат професионални съвети или направо да оформят документалната част вместо вас.

registracia-na-firmitaПо-голямата част от потребителите изпитват трудности в това да изберат какъв точно тип дружество да вземат решение да регистрират. Всяка от възможните структури има своите недостатъци, но и безспорни предимства. Всичко зависи от личните планове и от това за какво ще използвате фирмата.

Основната ви задача е да помислите за данъците, които ще започнете да дължите на държавата и за отговорността, която ще поемате пред своите партньори. Към настоящия момент ООД или ЕООД е най-често предпочитаната форма за стартиране на компания в България – от малка до средно голяма. Това е така най-вече след намаляването на изискването за начален капитал при самата регистрация.

Разликата между ЕООД и ООД най-вече е в броя на хората, които притежават част от капитала. При ЕООД капиталът е еднолична собственост – един човек внася целия капитал. За да регистрирате ООД са нужни поне двама учредители, но не съществува изискване да са с равни капиталови вложения.

Източник: vsichko-za-firmata.com

 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment