Как да различим оригиналната задна броня от китайската?

Актуално — By on 29.09.2022 14:44

Едни от най-уязвимите части в автомобила са предните или задни брони. Тяхното предназначение е да поемат всички удари по невнимание на водача или при катастрофи на пътя. Най-често тези компоненти страдат от съприкосновение с бордюра, чукване в друга кола по невнимание или при хвърчащи с висока скорост малки камъчета на пътя.

Как да разпознаете китайската неоригинална задна броня

Китайските технологии се подобряват с всяка изминала година и фалшификатите са все по-трудни за визуално разпознаване. Предлагат се на значително по-ниски цени и често хората ги предпочитат, надявайки се останалите да не се усъмнят, че това е китайска задна броня за кола.

Въпреки това, разлики има и на първо място те са в качеството на използвания за изготвянето материал. Разпознава се при слаб удар с твърд предмет. Нискокачественият продукт ще се спука веднага, а оригиналната задна броня ще се огъне навътре. Следващият признак, че предпазният компонент е фалшификат се забелязва при монтажа. Появяват се визуални несъответствия с предназначеното за него място и осезаеми празнини. Ако се наблюдава излишък на пластмаса, той може да се преработи до ниво, позволяващо безпроблемно пасване.

Какви са особеностите на оригиналната

От онлайн магазин TopCar съветват, ако искате да спестите средства в дългосрочен план и да притежавате красива и точно пасваща задна броня на колата, да се насочите към оригиналните авточасти. Характерно за тях е:

  • високо качество на използвания материал – използваната пластмаса е еластична и при умерено огъване и освобождаване връща първоначалната си форма, без да се счупи или спука. Това я прави устойчива на силни удари и при контакт с хвърчащите с висока скорост камъчета от гумите на движещите се отзад автомобили;

  • лесен и бърз монтаж със специални копчета – лесно се монтират поради точното пасване в предназначеното за тях място. Благодарение на специалните монтажни копчета, при удар лесно ще изпадне и ще предпази колата, а вероятността да се счупи е малка. Повторното поставяне върху копчето е лесно и бързо;

  • повишена здравина – изработени са от по-дебела и плътна пластмаса, което ги прави значително по-здрави, но и по-тежки. Освен повишената еластичност, във вътрешната структура на материала липсват въздушните празнини, което повишава здравината и устойчивостта на удари;

тези части са осезаемо по-скъпи от китайските фалшификати – по-високото качество на изработката и използвания материал, както и по-продължителното време за експлоатация оправдава похарчените средства.

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment