Как да почистите белите дамски гуменки

Мода — By on 07.02.2019 15:04

Белите дамски гуменки изглеждат страхотно, когато са съвсем нови, но могат да станат значително по-малко привлекателни след използване. За щастие, има различни методи, които можете да използвате, за да ги направите хубави и чисти отново!

Пълно почистване със сода за хляб и оцет

Извадете връзките на гуменките. Разкопчайте ги, за да изкарате колкото е възможно повече бял плат, за да можете по-лесно да почистите гуменките си.

Можете да почистите модерните си бели дамски гуменки като ги оставите да се накиснат в кофа или в леген с топла сапунена вода, но знайте, че те никога не могат да бъдат толкова чисто бели, колкото са били в самото начало.

Изплакнете гуменките под течаща вода. Потопете гуменките в студена вода. Можете или да ги изплакнете под струята на крана на чешмата.

Използвайте студена вода вместо топла, за да предотвратите появата на петна или потъмняването им и да съсипете още повече белия плат.

Направете паста със сода за хляб и оцет. Комбинирайте достатъчно хлебна сода и бял оцет в стъклена или пластмасова купа, за да образувате пенеста, рядка паста.

Не използвайте метална купа или лъжица. Металът може да реагира негативно на оцета.

Можете да използвате и прах за пране вместо сода за пиене или течен перилен препарат вместо оцет, в зависимост от това, което имате под ръка.

Пастата трябва да бъде в съотношение две части сода за хляб и три части оцет. Не използвайте червен винен оцет, тъй като оцветява.

Хвърли обувките си в пералната машина. Поставете белите си гуменки в пералната машина заедно с малко стандартно почистващо средство. Пуснете машината на пълен цикъл, като използвате студена вода.

Не използвайте хлорирана белина или детергент.

За да предпазите гуменките си от движение в пералната машина, увийте ги в мрежеста торбичка или торбичка за пране, преди да ги пуснете.

Оставете гуменките да изсъхнат. Гуменките трябва да бъдат оставени да изсъхнат по естествен начин. За да ускорите процеса и да помогнете за по-нататъшното избелване, поставете гуменките си на топло, слънчево и сухо място, за да изсъхнат.

Слънчевата топлина ще помогне на гуменките да изсъхнат по-бързо, а слънчевата светлина има лек избелващ ефект.

Не използвайте сушилня, защото гуменките ще загубят формата си.

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment