Как да подредите лампи в спалнята

Обзавеждане — By on 17.01.2022 11:53

Обикновено в спалнята през нощта е тъмно – освен ако не предпочитате да спите с нощна лампа. Има обаче много други сценарии, при които една спалня се нуждае от функционално осветление. Отпускането с вечерно четене, гледането на вечерните новини или просто обличането и изглеждането са моменти, когато подходящото осветление на спалнята ще бъде от съществено значение. От само себе си се разбира, че една лампа в спалнята не е достатъчна за толкова различни видове ситуации. Затова сме подготвили идеи за осветление на спалнята, които споделяме с вас. Какво осветление трябва да има в спалнята? Една лампа за таван не е достатъчна за решаване на няколко проблема.

 

И така, коя е най-добрата светлина за спалня?

 

По-долу ви представяме незаменимите лампи в спалнята:

 

Таванна лампа за спалнята. Таванното осветление е абсолютно задължително, тъй като осигурява общо осветление на спалните, без което би било невъзможно да функционира правилно в стаята. Въпреки това, тя трябва да бъде допълнена с атмосферно осветление и красиво декоративно осветление. Така в интериора ще се създаде концепция за осветление, като се вземат предвид всички ежедневни дейности в тази стая.

Стенна лампа за спалнята. Спалнята е много практично решение: тя може да служи като общо осветление, но не само. Инсталиран над главата на леглото, апликът е сериозен конкурент на нощната лампа. Стенните лампи с допълнителна лампа за четене, която може да се накланя, за да регулира светлинния лъч според вашите индивидуални нужди, са изключително практични.

Висяща лампа за спалнята. Полилеите в интериора на спалнята трябва да бъдат поразителни и да се превърнат в истинска декорация. В допълнение, тя може да бъде романтична и причудлива, така че когато светлината е включена, традиционната спалня ще придобие характер и ще се превърне в уникален интериор, изпълнен с фина романтична светлина.

Настолна нощна лампа за спалнята. Нощната лампа е елемент, който не може да се види в нито една спалня. Моделът не само изглежда страхотно, но е и много функционален. Ще бъде оценено от всички, които обичат да прекарват време в четене вечер. Огромният избор от модели гарантира, че ще намерите идеалния, който ще подхожда на всеки стил и ще зарадва дори най-взискателните клиенти. Мебелно осветление в спалнята. Често в спалнята има килер. Съвременните модели имат вградени прожектори, които могат да изпълняват няколко функции. Например допълнение към основното осветление или светлина за създаване на уютна атмосфера преди лягане.

 

Подова лампа за спалнята.

 

Подовата лампа работи чудесно като зоново осветление. Това, разбира се, важи и за спалнята. В случай на просторна стая можете да изберете голям светъл обект, който заема много място. Например красива лампа, стояща на статив, излъчваща своя чар на таванско помещение в стаята.

 

Осветление в спалнята: топло или хладно?

 

Важен фактор, който трябва да вземете предвид при избора на осветителни тела за спалня е цветът на светлината. Различаваме основно три – топло, студено и неутрално. Тъй като спалнята е място за почивка, релакс и сън, в нея трябва да преобладава мека или топла светлина. Твърде студеното или дори неутралното осветление по-скоро стимулира, отколкото успокоява домакинството. Въпреки това, ако не харесвате стаи, които са твърде тъмни, изберете неутрален или „смесен“ цвят за крайния вид. Лампите на нощните шкафчета трябва да са топли, а горното осветление да е студено. Цветът е важен при подреждането на стаите и преди всичко влияе на вашето благополучие. Когато купувате лампи с място за крушки, винаги можете да експериментирате малко.

 

Коя е най-добрата светлина за спалня в различни стилове?

 

Основни стилове в осветлението:

- модерно осветление в спалнята (прости модели, оборудвани с технически иновации);

- страна, прованс (селски чар с много дърво);

- Марокански стил (ориенталски рамки, вдъхновени от приказките от хиляда и една нощ);

- средиземноморски (осигурява топла южна атмосфера); скандинавски (прост, скромен и естествен);

- винтидж (елегантен чар с нотка на носталгия).

 

Съвети от Polaris Lighting. Когато купувате осветление за спалня, не забравяйте, че това се прави много рядко. Това са елементи, които не се сменят всяка година, така че понякога си струва да отделите по-голям бюджет за тях и едновременно с това да се насладите на качествения и интересен дизайн на спалните лампи.

Ако търсите най-добрите оферти, не забравяйте да разгледате нашето предложение. В каталога на онлайн магазин shop.polarislighting.bg определено ще можете да изберете осветлението на спалнята, което ще отговаря напълно на вашите изисквания.

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment