Как да направите име в музикалната индустрия

Актуално — By on 01.07.2020 11:25

музикалната индустрияРазбира се, че да направите име в музикалната индустрия изобщо не е лека задача. В този бизнес конкуренцията е жестока, така че всеки запътил се към развитие на музикална кариера, трябва да има в арсенала си повече от своя музикален инструмент.

Когато сте музикант, знаете че разполагате с определен технически капацитет. Старайте се да развивате техническите си възможности, като същевременно композирайте, така че да бъдете креативни и уникални.

Не забравяйте, че изкуството на музиката е предназначено да забавлява групи от хора. Когато свирите на фестивал не бихте искали хората да загубят интерес и да напуснат шоуто, за което сте се подготвили толкова старателно. Затова работете и над сценичния си образ, колкото и рядко да се появявате пред публика в началото на кариерата си.

Сигурно сте чували клишето, че трябва да свирите от сърцето си, за да привлечете вниманието на слушателите и на продуцентите. Тоест чрез изпълненията си, трябва да отваряте врата към себе си. Когато сте искрени, емоционални и вглъбени в изпълнението, хората няма да ви сбъркат и да ви поставят в общите рамки на незначителните музиканти.

За самотния музикант, който няма група, но търси развитие на музикална кариера е добре да си партнира с други добри музиканти. Това не само че ще подобри техническите възможности, но и ще продължи процеса по създаване на връзки с хора свързани с музикалната индустрия или с хора, които разбират създаването и пускането на музикално съдържание онлайн.

Пробивът в музикалния бизнес може да звучи като нещо абстрактно в началото. Затова във всеки един момент, музикантът трябва да е еднакво усърден. Кактво при свиренето на пръсти и пред публика, за момент не трябва да изоставате отговорността, с която подхождате. Това ще се вид и всеки слушател ще го оцени подобава.

Не се свенете да търсите помощ и правете много музикални приятелства, за да увеличите шансовете си за навлизане в музикалната индустрия, много по-бързо и ефективно.

Източник: https://www.muzikalen.bg

 

 

 

 

 

 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment