Как да намерите нови приятели: Откъде да започнете

За нея — By on 08.02.2021 15:34

Забелязва се тенденцията да се сприятеляваме с хора, с които редовно се срещаме: хора, с които ходим на училище, работим или живеем в съседство. Колкото повече виждаме някого, толкова по-вероятно е да се роди приятелство. Така че, обърнете внимание на  местата, които посещавате, когато започвате търсенето на потенциални приятели.

Друг голям фактор за приятелството са общите интереси. Привлечат ни хора, които са сходни с нас, със споделено хоби, културен произход, кариера или деца на същата възраст. Помислете за дейности, които ви харесват, или за неща, които ви интересуват. Къде можете да срещнете хора, които споделят едни и същи интереси с вас?

Среща с нови хора

Когато търсите да се запознаете с нови хора, опитайте се да се отворите за нови преживявания. Не всичко, което опитвате, ще доведе до успех, но винаги можете да се поучите от опита и да се надявате да се забавлявате.

Дори посещението на близкото заведение, за да си вземете от любимите бургери Варна, може да асе окаже място, на което да намерите своите добри бъдещи приятели. Те вероятно обичат да съчетават перфектните бургери с наливната бира, предлагана в „Ключето“. Защо да не станат срещите ви една приятна традиция?

Доброволчеството може да бъде чудесен начин да помогнете на другите, като същевременно се срещате с нови хора. То също ви дава възможност редовно да практикувате и развивате своите социални умения.

Запишете се на курс или се присъединете към клуб, за да се срещате с хора с общи интереси.

Разходете куче. Собствениците на кучета често спират и си говорят, докато кучетата им душат или си играят помежду си. Ако притежаването на куче не е подходящо за вас, доброволно разхождайте кучета от приют или местен приют.

Посещавайте откривания на художествени изложби, четения на книги, лекции, музикални рецитали или други събития, където можете да срещнете хора със сходни интереси. Обърнете се към вашата библиотека или местен вестник за събития в близост до вас.

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment