Как да изберете мебелите за новия си дом?

Обзавеждане — By on 04.01.2023 6:50

Допреди 2-3 десетилетия българските потребители нямаха особен избор по отношение на мебелите. На практика всички домове бяха обзаведени по един и същи начин – с тежка и масивна мебелировка, която заемаше по-голямата част от наличното пространство. Днес мебелният пазар е залят от разнообразна продукция, а съществува и опцията за изработка на мебели по поръчка.

В момента проблемът е как да избираме мебелите, така че да останем доволни от избора си, при това за максимално дълъг период от време. Именно на този аспект от обзавеждането на един дом ще обърнем внимание в следващите редове.

Какво може би не знаете за производството на мебели?

Въпреки богатия асортимент от мебелни изделия, обзавеждането на един дом продължава да създава проблеми. Мебелите трябва да са не само привлекателни, но и функционални, а също и да отговарят на площта на всяка стая. Ако трудовата ви квалификация е различна от производствена дейност, ще ви бъде доста трудно да разберете всички тънкости на производството на мебели.

Нашата задача е да ви снабдим с нужната информация, която ще ви помогне да направите успешна покупка. Другият вариант е да се обърнете към утвърдена фирма, изработваща евтини мебели по поръчка в София. Чрез сайта Ерастил можете да се свържете с безупречен производител, който ще ви запознае с всички тънкости и процеси и ще ви насочи към правилните за вашия дом решения.

Мебелите се произвеждат от различни видове материали по индивидуални размери на поръчителя или по стандартен шаблон, в зависимост дали са произведени за масова продажба или по индивидуален проект. Големите производители не се съобразяват с всички чупки и издатини във вашите помещения, когато проектират своите продукти. Правят го фирмите, произвеждащи поръчкова мебел.

На какво да обърнете внимание когато купувате мебели?

Има няколко основни точки на които трябва да обърнете внимание, когато избирате мека мебел или гардероб за новия си дом. Не забравяйте да се информирате дали производителят дава гаранция за своите продукти, както и дали има сертификати за качество на своята продукция. Това е валидно във всички случаи. Малките производители също дават гаранция и следват установените стандарти.

Днес броят на производителите е наистина огромен, затова е редно, ако купувате мебели от малко позната фирма, да съберете изчерпателна информация за нея. Потърсете отзиви от клиенти, а не разчитайте единствено на рекламните трикове, които фирмите използват, за да популяризират своята дейност.

Когато избирате мебелни изделия от естествено дърво, не забравяйте да се информирате за качеството на плоскостите от масив, тъй като експлоатационният живот на продукта ще зависи от това колко правилно е изсушено и обработено дървото. Ако купувате мебели от ПДЧ, обърнете внимание на качеството на канта и дебелината на самата плоча.

Що се отнася до краката на мебелите, добре е да изберете модели, при които има възможност за регулиране на височината. Трябва да се кажат няколко думи и за аксесоарите. Пантите и дръжките на вратите, водачите за чекмеджета в шкафове, нощни шкафчета и скринове – всички те трябва да бъдат с отлично качество. Не се срамувайте – опитайте да отворите и затворите вратите няколко пъти, както и да издърпате няколко чекмеджета, когато пазарувате от физически магазин.

И накрая, трябва да споменем конструктивното оформление на мебелите. Тази категория включва размера и функционалността на продукта, наличието на механизми за трансформация и чекмеджета. Не се фокусирайте единствено върху визия и цена. Това е сигурен начин да допуснете сериозни грешки.

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment