Как да изберем акумулатор за колата?

Ремонти — By on 12.07.2016 9:45

В един момент при всеки начинаещ шофьор възниква въпроса за това как да изберете качествен акумулатор. Той отговаря за цялата работа на колата както и за нейната електроника. Средният срок на експлоатацията на такива части е 5 до 7 години. Въпреки това има случаи, когато устройството работи само две години и дори по-малко. Причината – лошо качество на стоките. Избора на акумулатор може да е толкова трудно, колкото каквито и да е други резервни части за колата. Ето защо, ние трябва да знаем как да изберем такъв, който да и служи дълго време.

Първо такова устройство се оценява  по вместимостта му. Вариант “с разлика” не е подходящ. Ако акумулаторът не е достатъчно мощен, колата ще се изтощава бързо. В обратния случай ще му трябва твърде много време за запалване, в допълнение към пълното използване на потенциала на акумулатора, което ще доведе до бързото износване на самата кола. Точните характеристики можете да вземете от старият акумулатор или да потърсите инструкцията за колата. Капацитета се измерва в ампери на час.

 Други важни характеристики

Важен параметър е мощността на пусковият ток. Това е особено важно за дизеловите автомобили. Колкото е по-висока, толкова по-бързо мотора ще стартира. В допълнение, трябва да се знае предварително местоположението на изходните клеми за свързване на акумулатора правилно, в противен случай той няма да стартира или ще изгори. За да направите това, погледнете под капака огледайте нишата обръщайки внимание към контактите и техният заряд.

 Размерите също трябва да отговарят съвсем точно. Има различни видове агрегати. Например, акумулаторите, които често се нуждаят от преглед са обикновено реликви от миналото. Често имат теч и трябва постоянно да следи нивото на течността им. По-скъпите модели имат ниска поддръжка. Те изискват такава, но не  постоянна, както в първия случай. Най-напредналите модели са без поддръжка. Освен факта, че достъпа до електролита няма, но работи гладко най-малко 5 години. Така че, да няумате нужда от преждевременна смяна.

Източник: http://voinishki.com

Tags:

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment