Как да включите пастели във вашия дом?

Обзавеждане — By on 18.05.2020 8:45

Топлите месеци са вече тук, което означава, че това е перфектното вереме да озарите дома си. Меките пастели вече не са свързани единствено с детски стаи. Те създават усещане за повече светлина и пространство и можете да ги накарате да работят за вас в почти всяка интериорна схема. Може да боядисате стените в плодово розово и да заложите на холна маса, зелен диван в хола. Или пък да интегриранете бар стол или разтегателна маса и цветни вази в дневната. Спалнята също може да бъде решена в зелено и розово с цветно спално бельо. Необходимо е само един бърз поглед в Pinterest или Instagram, за да видите как да използвате по най-добрия начин мебелите и аксесоарите в светли и леки сини, розови и жълти тонове. Ние имаме ноу-хау, за да ви помогнем да внесете този бонбонено-сладък спектър във вашия дом.

 

Обновете дома като го актуализирате в пастелни цветове

Независимо дали сте минималист по душа, който иска да добави някои успокояващи нюанси или искате да озарите конкретен тъмен ъгъл, пастелните цветове могат да ви помогнат. Тези сладки нюанси също са идеални за изпъкване, така че ако искате да добавите поп цвят в минималистичния си шедьовър, пастелите са идеалното решение за вас.

 

Лесен старт

Ако искате да добавите докосване на сорбет, важно е да имате предвид как ще внесете пастелни цветове в сегашната си цветова схема. Тъмните сини и зелени нюанси са идеални за сдвояване с любимото ви неутрално сиво, докато хладният джоджен и лимонения шербет се допълват перфектно от монохромните палитри .

Важно е също така да се избягва твърде сладникавия вид на детския кът в помещенията за възрастни. Поддържайте декора изискан с изчистени линии и неутрални фонове. Обградете есе с любимия си нюанс и добавете елегантно текстуриран вид с допълващи се тонове. Ако се чувствате по-смели, смесването на различни елементи в пастели изразява увереност и ще озари всяка неутрална стая, добавяйки й характер и индивидуалност.

 

Не претрупвайте интериора

Внимателно съобразените материали са от ключово значение за създаването на приветлив и балансиран интериор. Избягвайте излишни предмети и твърде суетни материи. Помислете за довършителни работи от бетон, мрамор, метал или дори дърво,  за да добавите органичен акорд към вашите сорбетови нюанси. След това вашите пастели ще бъдат закачлив завършек, без да влизате в територията на pick’n'mix.

 

Не се страхувайте от сблъсъци

Както беше споменато по-горе, смесването на пастелни цветове е умен и уверен ход. Така че, ако сте страстни любители на пастелите като цяло, се впуснете във вълшебно приключение, дайте полет на въображението си и преобразете дома си. Поставете лилавото си до кисело жълто и сдвоете прасковено с градински чай, като разпределите тези нюанси равномерно в дома си. Това ще добави моментално чувство за жизненост и ще провокира положителни емоции.

 

Какъв е вашият акцент?

Не може да се отрече, че пастелите правят перфектния акцент в почти всяка схема. Затова изберете нюансите, които ще включите в декора и се заемете! Много пастелни цветове също се допълват добре, така че не чувствайте, че не се чувствайте длъжни да се придържате към един нюанс. Сдвоете бледа маслина с пепел от роза или сдвоете приглушен люляк до избледнял жълт цвят. Опитайте се да добавите и няколко по-дълбоки нюанса. Това ще създаде сложна и добре обмилена цветова схема във всяка обстановка.

 

Покажете любимия си цвят

Ако имате любим цвят, който не излиза от главата ви, прегърнете го. Пастелните цветове работят чудесно, когато са комбинирани с по-дълбоки нюанси, така че експериментирайте с различни дълбоки цветове под формата на допълващи акценти. Винаги трябва да се виждат розово и зелено.

 

Не забравяйте финалните щрихи

Някои хора виждат декоративните аксесоари като просто още един предмет, който само събира прах, но когато става въпрос за въвеждане на нови цветове в една стая, те са просто правилното решение. Затова декорирайте красиво рафтовете си, освежете дивана, подредете красиво вашата трапезна маса и украсете вашата масичка за кафе с подходящи аксесоари. Ще се изненадате какво могат да постигнат за интериора няколко докосвания на цвят тук или там.

Източник: онлайн магазин Motti.bg

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment