Какви са различните видове мебелни стилове?

Без категория — By on 28.01.2020 8:41

mebeli-za-doma-1Търсите начин как да украсите своя нов дом и търсите тематично вдъхновение? Търсенето ви приключи. Ние ще ви запознаем с десет интериорни стила, които са популярни в дизайна на модерни жилища в цял свят. В действителност, практикуващите дизайнери се стремят да сливат различни елементи от няколко декоративни стила заедно, като при това е от решаващо значение, да се определят основните аспекти, на всеки един.

1. Античен  стил. Античните мебели включват елементи от по-ранен период. Те често са изработени от дърво и неговата възраст, състояние, уникални характеристики и рядкост определят към кой стил принадлежи, коя епоха, както и високата му стойност.

2. Винтидж стил. Мебелите от този стил представляват отлежали елементи от стара, добра реколта. Понятието Винтидж стил се използва, когато мебелите показват най-доброто от определено качество, или характеристики, свързани с конкретен епоха.

3. Традиционен стил. Той съчетава функции от периода на кралица Ана – мебелите са грациозни и богато украсени; Чипъндейл стил – артистично разкрасени и с прави линии и Шератон стил – мебелите са деликатни, със с заострени крака и контрастиращи инкрустации. Заедно с това мебелите в Традиционния стил създават комфортна и приятна среда с ръчно изработени, тъмни парчета дървен материал, над пълнени, плюшени дивани и елегантни материи.

4. Рустик стил. Мебелите и интериора в този стил се използва за извънградски къщи, вили, хотели и хижи, които са предимно сред природа или в планината. За това Рустик стилът се използва като синоним на селски стил. Ако мебелите са селски, то те се правят от дървен материал, където участие взимат и други естествени материали като животинска кожа, памук или лен. Елементите в този стил са износени и с домашен външен вид, който често е по-спокоен и не така официален и формален като при други стилове. Скандинавският и промишленият дизайн на мебели обикновено са синоними на селския стил.

5. Арт Деко. Стилът се характеризира с геометрични и ъглови форми. Материали като хром, стъкло, лъскави материи, огледала и огледални плочки, както и стилизирани изображения на самолети, коли и небостъргачи са най-честите суровини и дизайни за тези мебели. С успеха на филма „The Great Gatsby” и телевизионен сериал „Boardwalk Empire”, Арт Деко се завръща с пълна сила и през 2016 е изключително харесван и актуален.

6. Ретро стил. Ретро мебелите е по-трудно да се определят. Когато мислим за ретро дизайн ние обикновено апелираме идеи на Министерството на отбраната, геометрични форми в синьо, зелено, жълто и кафяво или ретроспекции към кухнята от Брейди маса с лалета и оранжеви тонове.

7. Френски провинциален стил. Френските провинциални мебели са точно това, което изобразява заглавието им. Характеризират се със стиловете, популярни във френските провинции в 17-ти и 18-ти век. Тези мебели са заредени с класически въздух и намират място в домовете на хората, които изпитват силни чувства към френската култура и държава.

8. Дрипав Шик. Обзавеждането е обикновено в бял, основен цвят с женствена и романтична атмосфера. Подобно на Френския провинциален стил, този стил произхожда от стила на френските селски къщи, но е заложена идеята за вещи с история и спасяване на мебели.

9 Модерен стил. Модерните мебели произхождат от модернисткото движение в началото на 1900г. Големи имена на дизайнери като Ханс Нол, Херман Милър, Чарлз и Рей Иймс са най-често свързвани с тази дизайнерска епоха. Често ще намерите копия на модерни техни мебелни дизайни на пазара днес. Столът „Барселона” е вечен пример за модерен дизайн.

10. Съвременен стил. Съвременният дизайн на мебели е дефиниран стил и винаги ще се отнася до най-модерния период от време. Съвременният дизайн на мебели се отнася за мебели, които са популярни и използвани сега, в настоящето.

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment