Какви заболявания лекува хомеопатията?

Без категория, Здраве — By on 13.11.2020 23:31

Днес статистиката от различни изследвания по света дават по цялостна картина за това, какви заболявания лекува хомеопатията.

Резултатите са показателни. Благотворното действие засяга много по-голям брой болести и патологични състояния, отколкото дори самият основоположник д-р Самуел Ханеман може би е предполагал.

Използвайки собствения оздравителен потенциал на организма, хомеопатичната практика се насочва към лечението на болния организъм и към хармонизирането на вече оздравялото тяло.

За да е възможна и успешна една хомеопатия е необходимо в организма на човека да е запазен жизнен потенциал, който да задвижи процеса на възстановяване. Оттук насетне следва приложението при остри и хронични заболявания; сезонни грипове, настинки или алергии; непоносимости към храни, миризми, ситуации, фобии; при респираторни заболявания; при възстановителни процеси след операции или тежък физически труд; за профилактика на чести боледувания; облекчаване и премахване на страничните ефекти следствие на химиотерапия или лъчетерапия.

Списъкът може да продължи още, но за уверение, хомеопатът, който сте избрали, би могъл да ви покаже база от научно доказани факти от редица медицински колегии по света, които са извели публично данните след техните изследвания.

Когато се касае за много тежко животозастрашаващо заболяване, трябва да се знае, че хомеопатията има само играе само роля на помощник в процеса на овладяването или премахването на нежелани ефекти, които конвенционалната медицина не би могла да осигури.

Източник: presata.com

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment