Какви видове мини багери има

Услуги — By on 29.03.2022 14:19

Това е най-популярният вид строителна техника, а годишно продадените бройки в света надхвърлят значително останалите видове по-едри верижни и колесни строителни машини. В България традиционно се предпочитат комбинираните багер-товарачи, но и тук вече има тенденция мини багерите да постигат все по-големи пазарни дялове.

Основни класове мини багери

Това са малки земекопни машини с работна маса до 10 т. В зависимост от нея те се разделят на следните основни класове:

  • Багерни уредби – прикачат се към самоходни машини;

  • Микро – с работна маса до 1 т, използват се основно в озеленяването и поддръжката на малки паркове;

  • Мини – с работни маси от 1 до 6 т, това е най-популярният клас, който дава името на тези машини;

  • Компактни – с работни маси от 6 до 10 т, в Западна Европа са известни като клас Midi.

От гледна точка на ходовата могат да бъдат верижни или колесни. Почти всички предлагани на пазара мини багери днес са с верижна ходова част – с гумени вериги. Стоманени вериги се използват много рядко, най-често на обекти с разрушаване на сгради. Колесните също са рядкост и обикновено са в класа 4-6 т. Според вида на задвижването си могат да се разграничат на още два вида: с конвенционално задвижване с дизелов двигател и с електрическо задвижване, използващо тягови батерии и електромотори.

Особености на надстройката и стрелата

Съчетаването на определен вид надстройка и стрела, дава възможност за конфигуриране на мини багери с различни възможности. Моделите с конвенционални надстройки и изпъкнала назад противотежест предлагат по-голяма стабилност и дълбочина на копаене. За работа в тесни пространства обаче се предпочитат модели с малък радиус на завъртане на надстройката, където противотежестта излиза съвсем малко или въобще не излиза от габарита на веригите.

Днес все повече производители предлагат модели, при които надстройката при завъртане не излиза нито отпред, нито отзад извън габарита на веригите. В класическия случай се използва стрела, която може да се завърта в основата си наляво и надясно. Това позволява, в съчетание с въртенето на надстройката, да се копае отстрани успоредно на веригите, което е много удобно в тесни пространства в комбинация с надстройка с малък радиус на въртене.

Сега е времето за инвестиция в нов мини багер

На сайта Titanmachinery.bg ще откриете информация за всякакви видове строителна техника. Не губете време, а открийте още сега правилната машина Case на най-добрата цена чрез нашия сайт! Имате въпроси? Потърсете ни на 0882 408 526 или използвайте контактната форма за онлайн запитвания.

 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment