Използване на блогове за гости като естествен инструмент за линк билдинг: защо е добре и как да го направите правилно

Услуги — By on 21.09.2023 11:02

Сигурно сте чували, че почти 50% от хората признават, че преглеждат публикации в блогове.

Това те обезсърчи да пишеш на първо място, нали?

Това е грешка, защото дори в наши дни, когато много компании и собственици на уебсайтове добавят nofollow или премахват всички връзки от публикации в блогове за гости, тази стратегия може да бъде доста ефективна. Вярно е, че това премахване на връзки е едно от най-големите предизвикателства пред индустрията за линк билдинг днес, тъй като усложнява нещата за търговците, които използват блогове за гости за тази цел.

Въпреки това публикуването на гости може да бъде мощно оръжие, ако знаете как да го използвате. Това е така, защото този вид сътрудничество е от полза както за хост сайта, така и за гост писателя. Особено ако споделят една и съща ниша.

Блоговете за гости със сигурност ще останат един от най-популярните инструменти в дигиталния маркетинг за дълго време, просто поради многобройните си предимства. Въпреки това, нека да видим какви са някои от тези предимства.

4 основни предимства на блоговете за гости за линк билдинг

Увеличава вашите SEO усилия

Основната цел на публикуването на публикации за гости на подходящи и уважавани уебсайтове е, разбира се, придобиването на висококачествени препратки. Установяването на бизнес отношения с реномирани сайтове и насочването им към вашия собствен сайт ще подобри вашето SEO.

Обратните връзки играят решаваща роля в това как Google вижда вашия уебсайт. Те са от първостепенно значение за позицията ви в SERP и ето защо блоговете за гости все още са незаменим инструмент в дигиталния маркетинг за линк билдинг.

Добре е за разпознаване на марката

Увеличаването на видимостта на вашата марка е от решаващо значение във всяка индустрия. Няма значение в каква сфера на работа работите, искате хората да знаят за вас. За да постигнат това, повечето компании организират конференции, посещават бизнес конференции и подобни професионални събития и редовно общуват с клиентите си.

Случаят е същият, когато става дума за дигитален маркетинг и линк билдинг. В тази индустрия обаче блоговете за гости са инструмент, който ви помага да останете видими. Просто е – за колкото повече сайтове пишете, толкова повече хора ще знаят за вас. Важно е обаче да не прибързвате. Не искате да пишете за уебсайтове с по-нисък DA, защото това може да е лошо за доверието ви.

Не забравяйте, че са необходими много години и много упорита работа, за да се изгради репутация и само 5 минути, за да я разрушите.

Той е идеален за намиране на нови и полезни контакти

Писането на публикации в блогове за гости е идеална възможност за изграждане на партньорства с уважавани уебсайтове, които могат да ви помогнат да станете подходящи във вашата ниша. Може също да ви помогне да обменяте знания и ресурси с други фирми.

Това прави цикъла на продажбите по-кратък

Голямата част от притежаването на всякакъв вид бизнес е да чакате потенциалните клиенти да открият вашия уебсайт и да прочетат за вашите услуги и продукти. Това чакане може да бъде доста разочароващо. За щастие, с блоговете за гости можете да направите този процес много по-кратък.

Решаващи стъпки в блоговете за гости

Анализирайте и проучете правилно пазара

Преди да започнете да пишете публикациите си за някого, трябва да инвестирате много време и усилия в процеса на проучване. Ако искате вашето съдържание да бъде интересно, информативно и възхвалявано от вашата целева аудитория, трябва да анализирате и проучите правилно пазара.

Можете да направите това чрез:

 • Откриване на най-новите тенденции във вашата ниша
 • Извършване на правилно и задълбочено проучване на ключови думи
 • Откриване на уебсайтове от вашата ниша, които публикуват подобно съдържание с цел линк билдинг

Имайте предвид, че това само ще ви помогне да започнете. Вашият подход към отделните публикации в блогове ще се различава в зависимост от уебсайта, към който се обръщате, тъй като повечето имат стриктни указания, които ще трябва да следвате.

Намерете добри и обещаващи възможности за линк билдинг

Потърсете уебсайтове, които работят с гост блогъри

Намирането на уебсайтове от вашата собствена област или поне откриването на сайтове, които публикуват висококачествено съдържание с цел линк билдинг, свързано с вашата ниша, е една от най-важните стъпки, които трябва да предприемете. Въпреки това, не всички от тези сайтове са готови да работят с гост блогъри.

Целевите уебсайтове се намират чрез:

 • Разширено търсене в Google
 • Търсене, извършено от инструменти за SEO индустрия
 • Анализ на портфейлите за обратни връзки на преки и непреки конкуренти
 • Социални медии и канали на общността

И така, откъде да започнем? Нашият съвет – търсене с Google, но не забравяйте внимателно да формулирате своите заявки за разширено търсене и да включите термини като името на вашата ниша (здраве, изкуство, спорт и т.н.), пишете за нас, публикация за гости, блог за гости, сътрудник .

Освен това, когато попаднете на определен сайт, който смятате за обещаващ, важно е да обърнете внимание и на следните неща:

 • Страница „За нас“ , където можете да научите повече за уеб администратора, неговия характер и интереси, тъй като тази информация ще бъде полезна за вашия имейл адрес,
 • Насоки за писане , които ще ви помогнат да съставите по-добре статията си и
 • Страница за контакт

Ако искате да сте сигурни, че писането за определен сайт с цел линк билдинг е нещо, от което ще имате полза, трябва да прегледате други публикации в блога на уебсайта и да видите дали тези текстове са подходящи, изчерпателни и добре написани. Ако сайтът не е уважаван или ако публикува съмнително съдържание, писането за него може да навреди на репутацията ви. Също така, четенето на друго публикувано съдържание помага, когато става въпрос за форматиране на вашата собствена статия за този конкретен уебсайт (и със сигурност ще ви помогне да измислите тема, която да предложите на уеб администратора).

Нещата, които трябва да наблюдавате внимателно са:

 • Теми
 • Ключови думи, които използват
 • Дължината на публикациите в блога
 • Визуализации, които използват

Най-важното е да обърнете голямо внимание на връзките в публикуваните публикации в блогове на уебсайта. Има ли комерсиални? Ако не, това може да означава, че уеб администраторът не разрешава никакви връзки и вашите усилия по отношение на изграждането на богато портфолио с обратни връзки може да са напразни. И все пак, ако намерите време да споделите интересна статия, без да включвате връзка към уебсайта си, можете да се възползвате от тази възможност за линк билдинг и увеличаване на репутацията ви.

Използвайте влиятелни хора, за да намерите нови възможности

Процесът на търсене на подходящи и популярни сайтове, които желаят да си сътрудничат с гостуващи писатели, може да отнеме доста време и да ви разочарова. Ето защо е най-добре да използвате инфлуенсъри, за да намерите нови възможности за блогване на гости с цел линк билдинг.

Можете да направите това, като наблюдавате поведението на най-успешните инфлуенсъри във вашата ниша.

Внимавайте за какво пишат, стила им на писане и сайтовете, в които публикуват текстовете си.

Инфлуенсърите са запознати с най-новите тенденции и работят изключително с реномирани сайтове. Следователно, ученето от тях със сигурност ще ви бъде от полза.

3 първостепенни фактора, които трябва да вземете под внимание, когато търсите нови възможности за блогване на гости с цел линк билдинг

 1. Домейн авторитет (DA) – Добре е да имате повече връзки с по-висок DR, но също така е важно да имате разнообразие в портфолиото от връзки и да получавате връзки от различни стойности на DR
 2. Ниша – публикуването на текст за спортно оборудване в сайт, специализиран в храни, няма да ви помогне да получите по-добро класиране, независимо от високия му домейн авторитет. Ето защо трябва да се насочите към собствената си ниша.
 3. Публика – подобен е случаят с вашата аудитория. Единственият начин да видите реална възвръщаемост на инвестициите от публикациите си като гост е да популяризирате правилния тип съдържание пред правилната аудитория.

Проведете аутрич и създайте идеалното представяне

Най-лесният начин да установите комуникация с определен блог е да отидете направо в техния раздел „Свържете се с нас“. Там ще намерите техния имейл адрес, телефонен номер или формуляр за контакт.

Следващата стъпка е да се свържете с хората, които отговарят за тези блогове или сайтове, и да им обясните защо работата с вас е в техен най-добър интерес. Общият имейл за обхват обаче няма да свърши работата, защото те получават стотици подобни имейли на дневна база, така че трябва да опитате всичко възможно, за да се откроите.

Следователно, освен да напишете креативен имейл , трябва също да следвате тези блогове в социалните медии и да се ангажирате със съдържанието им, като коментирате или изпращате честна обратна връзка.

Когато става въпрос за създаване на вашето представяне, ето какво трябва да направите:

 • Бъдете топли, мили и учтиви с тях. Най-добрата стратегия е да говорите за една от техните статии, която сте харесали
 • Преминете направо към точката
 • Предложете няколко заглавия, за да разберат, че се отнасяте сериозно към тази работа
 • Споделете портфолиото си с тях, те обичат писатели, които не крият предишната си работа

Напишете възможно най-добрите публикации за гости с цел линк билдинг

Ако получите няколко отговора, това означава, че сте направили обхвата си правилно и представянето ви е било достатъчно убедително. Работата ви обаче още не е приключила. Все още трябва да пишете завладяващи, ангажиращи и висококачествени публикации, за да установите дълготрайно сътрудничество с определени сайтове.

Ето основните инструкции, които трябва да имате предвид, независимо за кой уебсайт пишете:

 • Следвайте правилата и насоките на уебсайта относно публикуването на гости
 • Обърнете внимание на SEO и оптимизирайте публикациите си правилно
 • Включете връзка към уебсайта си, но се уверете, че е внедрена естествено – правилен линк билдинг
 • Избягвайте рекламния тон
 • Пишете оригинално и увлекателно съдържание
 • Обърнете внимание на четливостта, правописа и граматиката

Благодарим ви, че отделихте време да прочетете тази статия, надяваме се, че ви предостави някои ценни идеи.

Ако имате някакви въпроси, не се колебайте да се свържете с нас – Linkovete Net.

 

Tags:

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment