Защо се нуждаете от уебсайт: 8 причини да създадете бизнес и да печелите пари

Актуално — By on 09.04.2020 5:29

Интернет се развива бързо и днес повечето компании вече имат свои сайтове. Наред с това, не само компании, но и физически лица, предоставят определени услуги. Наличието на интернет ресурс е по-скоро необходимост. И така, ако все още се чудите, защо ви е нужен уебсайт, подготвихме за вас тази статия.

В нея ще разберете подробно, пред какви задачи ще трябва да се изправите, а когато ви е нужна помощ или подкрепа, екипът на virtualassistans.com е насреща.

Статистиката показва, че средно човек прекарва поне 3 часа в интернет. Тук не говорим за онези, които са свързани с него по време на работа. Като се имат предвид тези данни, компаниите започнаха да реагират съответно и да извършват бизнес чрез Интернет.

Защо имам нужда от уебсайт

Хората оценяват удобството на нет мрежата. В края на краищата тя позволява да извършвате бизнес, да намирате информация, да резервирате билети и хотели, просто да се забавлявате. Възможностите, предоставяни от такива ресурси, са невероятни.

1. Лицето на компанията

Наличието на собствен уебсайт значително подобрява имиджа на компанията в очите на потенциалните клиенти и партньори. Ако той не е, компанията ще се отнася не само предпазливо, но и несериозно! Клиентите ще останат с ясно впечатление, че компанията не се притеснява от своя имидж и не следва тенденциите на времето.

2. Виртуален денонощен офис и визитна картичка

Уебсайтът като виртуален офис

Помните ли, преди няколко години, за да разберете подробностите на компанията, за да изясните какви услуги предоставя, трябваше да се обадите или дори да отидете до офиса. Това можеше да стане само в работно време.

Сайтът е виртуален офис, който работи денонощно и седем дни в седмицата. По всяко време потребителят може да въведе “него” и да получи необходимата информация:

3. Защо имам нужда от уебсайт

Ето още една причина, поради която имате нужда от уебсайт. Чрез уебсайт ще може да разкажете за себе си, предоставяйки на потребителите цялата възможна информация, като разказвате, какви са вашите специфични предимства, пред другите компании.

Тук е мястото да изтъкнете предимствата си пред конкуренти, които предоставят подобни услуги и да кажете на всички, които до сега не са разбрали за вашето съществуване.

4. Бизнес инструмент

уебсайт като ефективен инструмент за бизнеса

И ето още едно обяснение защо е необходим сайт. Това е истинско и ефективно, ефективно средство за правене на бизнес. Той ще предостави цялата най-важна информация, която може да ви е необходима:

  • на клиентите;
  • до партньори;
  • към доставчиците.

Неговата наличност, ясно и разбираемо описание ще привлече повече клиенти към вас. Ако на сайтът, който обмислите всички подробности, предоставете форма за обратна връзка или незабавно инсталирате бутон за поръчка на стоки / услуги. По този начин, ефективността на вашия ресурс ще нарасне значително!

Обърнете внимание! Ако имате онлайн магазин или предлагате на клиентите няколко подобни услуги, инсталирайте услуга на уебсайта, за да сравни характеристиките – това ще опрости задачата за избор на конкретен продукт / услуга.

5. Медия – уебсайт като средство за информация

И това не се отнася само за новинарски сайтове или портали. Дори ако това е корпоративен ресурс, той ще позволи на потребителите да предоставят подходяща и полезна информация:

  • за последните новини;
  • текущи промоции;
  • за съществуващите отстъпки и т.н.

Съвет! Направете абонаментен формуляр – потребителите ще получават информация за промоционални оферти и това ще увеличи очакваните продажби.

6. Евтин, но ефективен начин на реклама

Поне 30% от клиентите научават за вашата компания, чрез сайта. Ясно е, че тази цифра ще се увеличава само годишно. Днес вече Интернет има много предимства пред по-познатите медии, чрез които преди това е лансирана реклама.

Като се има предвид популярността на Интернет, не е изненадващо, че сайтът ще си плаща за няколко месеца, или дори седмици. Правилно създаден, интересен, изпълнен с важна информация сайт бързо носи на собствениците си не просто доходи, а реална, осезаема печалба.

Обърнете внимание! Сайтът, всъщност, ви търси независимо нови клиенти. Защото именно вашата целева аудитория го посещава!

Например, разходите за месечен наем на билборд за реклама приблизително се равняват на разходите за създаване на сайт. Но! След месец рекламите ще бъдат премахнати, а сайтът ще остане. Освен това броят на отговорите на информацията в сайта е много по-голям, отколкото на рекламата на билборда – защото целевата аудитория идва на сайта!

7. Способността за ефективно изграждане

Правилно създаденият сайт, върху който е структурирана информацията, ще ви позволи значително да облекчите работата на офиса.

Вижте, често клиентите питат една и съща информация, а служителите ви трябва да дават същите отговори:

  • по телефон;
  • по имейл;
  • по други средства за комуникация.

Вече знаете, от какво най-много се интересуват вашите клиенти. Затова просто публикувате тези данни на страниците на сайта си. Това ще ви позволи да избягвате отговорите на постоянно повтарящи се въпроси.

8. Взаимодействие с потребителите

Взаимодействие с клиенти

Не забравяйте да включите раздела „Отзиви“. Много е полезно и това ще позволи на клиента ви да разбере, колко сте ефективни в работата, какви са вашите предимства. В допълнение, думите, изречени от други клиенти, предизвикват висока степен на доверие, сред потенциалните клиенти.

Наред с това, чрез сайта може да провеждате анкети, проучвания, които помагат да разберете какво точно интересува вашите клиенти.

Източник: VIRTUAL ASSISTANT MEDIA GROUP

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment