Защо не бива да се срамувате от факта, че притежавате играчка за възрастни?

За нея — By on 27.02.2020 12:53

pritejavate-igrachka-vazrastni

Планирате да си закупите или вече притежавате дилдо, но този факт ви кара да изпитвате леко неудобство? В известна степен реакцията ви е напълно нормална, защото сексуалният ви живот си е лично ваша работа. От друга страна, сексът отдавна не е табу. Днес не само, че не е срамно да притежаваш и използваш някакъв вид секс играчка, но дори се смята за „готино”.

Какво показват фактите?

В световен мащаб, индустрията свързана с производство на секс играчки генерира общо около 15 милиарда долара годишно. 19.2% от тази сума се генерира от продажбата на вибратори, а 16% идват от броя продадени дилда. Докато през 70-те години на миналия век едва 1% от жените са използвали фалос имитатор, то днес числеността на притежателките на дилдо или вибратор достига 53%.

Причината хората все още да се притесняват от това, че използват секс играчки се дължи на изцяло погрешната представа за приложението им, която битува в обществото. Негативният мит, че се използват единствено от жени, които са сингъл и още по-лошо „самотни”, не отговаря на истината. Точно обратното – над 78% от дамите, притежаващи изкуствен пенис споделят, че са в интимна връзка в момента.

Нещо повече – в по-голямата част от случаите, закупеното дилдо се използва от двойка – хомо или хетеросексуална. Болшинството дилда имат специфична основа, която позволява да бъдат закрепвани към Strap On (пенис колан) и по този начин да бъдат използвани както от мъже, така и от жени за вагинално и анално проникване. Употребата на дилдото при мастурбация също може да включва подобно укрепване, посредством вакуумно залепяща се подложка.

Ключови предимства пред вибратора

Вибраторът се възприема като подобрена версия на дилдото, но това е друга заблуда, която следва да оборим. То е съвсем различен инструмент за сексуална стимулация, който и днес се предлага в секс шоповете. Ако твърдението беше вярно, оригиналът отдавна би изчезнал от полезрението на купувачите, при наличието на нов, по-съвършен вариант.

Следва да се запитаме с какво доброто старо дилдо (първият подобен атрибут е на 30 000 години) превъзхожда вибратора? Първо трябва да уточним, че двете играчки отговарят на различни предпочитания на ползвателите, така че изборът на което и да е от двете е строго индивидуален. И все пак има известни показатели, по които дилдата вземат превес над вибраторите.

Дилдото е в постоянна готовност за употреба. Докато вибраторът е уред, то героят на настоящия материал е прост механичен инструмент. Той не вибрира, което означава, че не се нуждае от батерии или друг вид захранване, за да влезе в употреба. Следователно не се амортизира и поврежда. Можете да го изпускате от високо и да го потапяте във вода. Трябва обаче да пазите покритието на моделите от кибер кожа.

Напълно безшумна работа. Подобренията при вибраторите доведоха до драстично понижаване нивата им на шум, но в дадени моменти, бръмченето на вибратора все още би могло да се чува. Дилдата нямат подобен проблем, поради липсата на устройство, което да генерира вибрациите.

Стига да е с подходящата форма, едно дилдо може едновременно да достави удоволствие и на двамата партньори в една двойка – нещо, което създава усещане за много по-голяма съпричастност по време на сексуалния акт. В никакъв случай не бива да се притеснявате от притежанието на такъв продукт. Нещо повече – ако все още нямате, обезателно се снабдете.

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment