Закупуване на картини

Без категория — By on 21.09.2023 10:13

kupuvane-na-kartiniИнвестирането в изкуство може да донесе както лично удовлетворение, така и финансови награди.

Ето няколко съвета, които да ви помогнат да извлечете максимума от покупката на изкуство:

Потърсете картини в интернет. Сравнението е най-добрият инструмент за търговия и ви гарантира възможността да намерите най-добрия продукт за вас.

Избягвайте да купувате картини без цена. Ако поискате цена, е повече от вероятно продавачът, виждайки вашия интерес, да се опита да получи възможно най-високата цена, която можете да си позволите.

Потърсете независими артисти. Търговските галерии са водещи в предлагането на картини, но получавате много повече, като купувате картина директно от художник, особено този, който все още не е добре известени.

Потърсете художници, които работят в уникален, личен стил. Едно съвременно произведение на изкуството, което изглежда точно като Ван Гог или Моне, може да изглежда привлекателно, но няма да стане ценно с течение на времето. Трябва да потърсите артисти, които в крайна сметка лесно ще бъдат идентифицирани по техния собствен стил (без да гледате подписа).

Изучавайте биографиите на авторите. Познаването на основна информация за художник може да ви помогне да оцените потенциала му за растеж.

При търсене на адвокат или лекар е важна степента на тяхното образование. Когато търсите талантлив писател, това наистина няма голямо значение. Художници, чието творчество беше високо оценено от съвременниците, ни показаха само доживотна преданост към високото изкуство, наред със силно нравствено дело.

Сделка! Ако сте намерили художник, чиято картина е в рамките на вашия бюджет. Художникът може да предложи отстъпка от цената, ако закупите няколко картини едновременно. Освен това можете да предложите закупуване на няколко успешни произведения в рамките на определено време.

Купете сами рамки за вашите картини . Рамката трябва не само да подчертава вашата картина, но и да допълва пространството, в което виси.

Популяризирайте художника, чиито картини купувате . Не забравяйте да кажете на вашите приятели и познати за покупката на картини. Насърчавайки другите да проявят интерес към “вашия” художник, вие помагате да увеличите стойността на вашата лична колекция!

Източник: Картината.бг

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment