Комфорт в жилището – само с акустични панели

Услуги — By on 07.11.2017 7:32

Нивото на комфорт в живота расте съответно с развитието на технологиите. Насищане с електроника и възпроизвеждащи звук системи създават всевъзможни звуци в жилището. Когато се гледа филм на домашното кино се слушат не само аудио ефектите, но на висок тон и репликите на героите от филма. Огромният динамичен диапазон на звуковата апаратура поставя сериозни изисквания акустичните параметри а помещенията. Високото ниво на отразяване на звука не позволява да се изпита удоволствие от гледането, налага се постоянно да с държи в ръка дистанционното.

Това се получава защото всяка стая има свои характеристики на отразяване на звука, т.е. различните честоти, присъщи на звука, във всяка конкретна стая образуват свое звуково поле. Това поле зависи от формата, размера на стаята и вида на повърхностите (стени, под, таван). Един и същи звук в различните стаи ще бъде възприеман от нас по различен начин според собствения „глас“ на помещението.

За да се постигне удоволствие от слушаната музика или филма, трябва да се подобрят акустичните характеристики на помещението. Това може да се постигне с използването на акустични панели.

Акустичните панели могат да променят към добро тази ситуация. Отразяването на звука се намалява от панелите няколко пъти и се създава добър акустичен климат в помещението.

Съвременните офиси са изградени основно от бетон и стъкло, което им предава лоша акустика. Твърдите повърхности активно отразяват всеки телефонен разговор. Създава се напрежение в акустичния фон, в който всички служители трябва да прекарват работната седмица. Нивото на шума понякога достига величини, отговарящи по височина на производствените цехове. Разбира се, това неусетно разбива нервите на служителите.

Акустичните панели могат да подобрят обстановката за работа. Освен това с тях може и да се освежи офиса, защото те се предлагат в различни цветове. Могат да се поставят на тавана и на преградните стени, което ще намали нивото на шума и значително ще повиши работоспособността на колектива.

Предлагат се и декоративни акустични панели, които са подходящи за различните видове интериор. В каталозите на онлайн магазините, предлагащи материали за звукоизолация, ще намерите информация и за характеристиките на различните видове акустични панели.

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment