Да съхраним душевното равновесие с ароматерапия

Услуги — By on 01.07.2018 3:59

За съхраняване на душевното равновесие се използват различни аромати, които могат да помогнат за поддържане на добро психично и емоционално състояние, прекрасна физическа форма, да снемат стреса, да не допуснат развитие на болести. Използването на био етерични масла в ароматерапията е възможност да ви се осигури всичко това.

Има и една опасност във вашите очаквания – да не попаднете на фалшиви етерични масла. За съжаление в света на ароматите има и груба фалшификация. Към ясно изразените фалшификации се отнасят маслата със сладникав аромат, например, банани, диня, краставица и редица други, които в природата не съществуват, а са получени по пътя на добавяне на ароматизатори към растителните масла.

Ароматерапията е метод на лечение, който отчита физическото и духовно състояние на болния, а така също неговия начин на живот, навици на хранене, отношение с околните и други фактори. Въпреки, че терминът ароматерапия е използван в началото на ХХ век за описание на лечебните процедури, провеждане с помощта на етеричните масла, принципите на този метод н нетрадиционно лечение са били заложени много отдавна.

Растенията, от които сега се получават био етерични масла са използвани за лечение много преди да е открит метода на дестилация. В населените места и гробищата на древните народи археолозите са открили много следи от различни лекарствени растения. Хората в древността са забелязали, че листата, плодовете и корените на растенията помагат на болните да оздравеят, а сокът от растенията заздравява раните. Те са стигнали до тези изводи като наблюдават какви растения ядат болните животни. Древните хора напълно зависили от природата, за това такива знания представлявали за тях голяма ценност и се предавали от поколение на поколение.

Димът от клонки на различни дървета и храсти, хвърлени в огъня, предизвикал ту сънливост, ту чувство на емоционално възстановяване или даже халюцинация. Ако такива усещания се повтарят у хората, насядали около огъня, то тези растения се наричали магически. Одимяването на болния с дим на горящи растения е една от най-ранните форми на лечение, а в това време религията и лечението са били тясно свързани и този процес обикновено е свързан с различни религиозни обряди.

Днес ароматерапията има голямо приложение. Био етеричните масла доставят не само приятни изживявания, но имат и лечебни свойства.

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment