Нека да разберем нещо повече за декинга

Услуги — By on 20.09.2019 7:11

От много време телевизионните предавания са пълни с идеи за преобразуване на вашата градина, за да стане тя уютна и красива като помещенията в самата ви къща или апартамент. Показаха ни как може да изнесем любимия ни паркет навън под формата на декинг, което означава дървена настилка за екстериор. Макар и тенденцията с тревните пространства е водеща, този вид настилка не излиза от мода. В тази статия ще си поговорим малко за декинга, неговите особености и впечатлението което създава.

Въпреки различните мнения по отношение на дървените дъски за градина, те остават на пазара с огромно търсене и това е факт. Това е така, защото така можете да внесете удобството и красотата без да нарушавате естествеността на натуралната природа. Естествено трябва добре да подберете материала, от който ще е направена вашата настилка, защото от това зависи дълготрайността ѝ. Ако обаче сте от любителите на тревата, няма проблем декинга ви да е по-малък размер и да имате и площ трева. Това, като се замислите, е идеалния начин да си разпределите и пространството в градината за различните ви занимания, които правите в нея.

Дървената настилка създава перфектно пространство за сядане навън, за пространство около басейн или защо не за гореща вана навън. Трябва да имате предвид, че някои дървени настилки са склонни към хлъзгане и гниене. По тази причина избора на подходящ дървен материал е от огромно значение. Има различни символи по самите дъски, които символизират висококачественото дърво, от което са направени. Бор и смърч са най-подходящият избор за материал за подобно изделия. А и това са дърветата, които придават най-голямо съвременно усещане. Те предлагат и голяма издръжливост и стабилни основи. Други подходящи дървета за декинг са брезата, бряста, клена и черешата. Подобни изделия от тези материали могат да издържат около 25 години, че и повече, ако са добре поддържане.

За да се премахне мръсотията от дъските, е най-добре да ги миете под налягане. На пазара има вече най-различни продукти, подходящи за почистването на декинга ви, които няма да нарушат външния му вид и ще премахнат мръсните наслагвания по него. Най-новата иновация са алуминиевите вложки против приплъзване, които се монтират много лесно.

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment