Да направим смяна на щрангове

Услуги — By on 21.12.2017 20:00

Наскоро в кооперация в центъра на града, която е строена в началото на 20ти век, се извърши успешно цялостен ВиК ремонт, включващ най-различни процедури. Това естествено се случи благодарение на нейните задружни обитатели, повечето от които нямаха проблем с отделянето на минимални средства, тъй като 70 процента от стойността на ремонта се пое от специален европейки проект, който кооперацията бе спечелила.

По-специално най-главната процедура, която бе извършена, бе тази по смяна на щрангове. Работата бе възложена на една малка частна фирма, с коректен управител и съвестни майстори, които изпълниха всичко идеално и то само за един работен ден. Тази процедура по смяна на щрангове е от особена важност, тъй като от една страна гарантира отлично качество на питейна вода, както и отличната й циркулация, а от друга страна е гарант за липса на аварии в бъдеще.

По-специално, тази смяна на щрангове включва подмяна на хоризонталните щрангове, или по-друг начин казано, хоризонталните тръби, които, както е известно се намират в подземното помещение, тоест в мазето на кооперацията. Те са три на брой, като едната е за студена вода, другата е за топла вода, а третата за циркулация на самата вода.

След това бе извършена смяна на щрангове и по етажите. Там се сменят вертикалните тръби, щрангове. Новите тръби, с които е извършена подмяната, са от висококачествен материал, одобрен от европейския съюз, а имено от полипропилен. Той, за разлика от метала, с какъвто са били старите тръби, е доста надежден, тъй като не корозира като тях, не ръждясва и не се поврежда с налепи с течение на времето.

След извършване на процедурата по смяна на щрангове фирмата се зае с почистването и извеждането на отпадъчния материал, като същевременно даде гаранция от 20 години за извършения труд, както също предостави и сертификат за качество на използваните материали за процедурата по смяна на щрангове.

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment