Висша мода или топ 10 на най-богатите модни марки в света

За нея — By on 04.01.2022 23:10

Модата не е само начин за изразяване на себе си, тя винаги е била начин за показване на статус. Освен това облеклото разказва много за нивото на доходите, стила и вкуса на носителя. Ето списък на най-добрите световни модни марки, които престават своите лукс дрехи от света на висша мода. Те са и са най-богатите в света.

10. Версаче

Основана от Джани Версаче през 1978 г., тази компания е главно за луксозно облекло и надмина славата и успеха за едно десетилетие. Компанията заявява, че има печалба от 79 милиона долара.

9. Burberry

Със създател Томас Бърбъри в далечната 1856 г. в Бейзингстоук. Компанията представя първия си магазин през 1981 г. и бележи огромен успех. Компанията показва палто от паунови пера, което е продадено за 35 000 долара. През 2014 г. тя обявява, че печалбата й се оценява на 323 милиона долара.

8. Фенди

Марката Fendi е създадена през 1925 г. от Едоардо и Адел Фенди като магазин за кожи и козина. До 2011 г. компанията оценява печалбата си на 1 милиард долара, което предполага, че брандът се справя добре за света на висша мода.

7. Армани

Armani е основана през 1975 г. от Джорджо Армани и Серджо Галеоти. Марката е позната на всички, от конфекцията до очилата и интериорния дизайн. До края на 90-те години на миналия век Aramni притежава над 2000 магазина по целия свят. Ето, защо има годишна печалба от около 1,8 милиарда долара.

6. Gucci

Нашият списък не може да пропусне модерното име в модната индустрия като Gucci. Компанията днес обявява печалба, която се оценява на 4,2 милиарда долара. Това е надежден индикатор за популярността на една компания.

5. Шанел

Името Chanel винаги е свързвано с лукс дрехи, скъпа мода и истински шик от 20-те години на миналия век. След близо 100 години името е запазило добрата си репутация. Ето защо компанията струва 7 милиарда долара.

4. Прада

И щом заговорим за висша мода, то тук е и Prada. Тя е едно от имената, които имат добра репутация за всичко, включително дрехи, кожени изделия, аксесоари, обувки, часовници. Накратко, има голямо разнообразие от продукти и лукс дрехи. Компанията оценява печалбата си на 9,4 милиарда долара.

3. Диор

Dior е френска компания за луксозни стоки, основана през 1946 г. от едноименния дизайнер Кристиан Диор. Днес компанията разработва и предлага на пазара готови за употреба кожени изделия, модни аксесоари, обувки, бижута, часовници, парфюми, козметика и продукти за грижа за кожата. През 2011 г. тя обявява, че има над 24 милиарда долара годишни приходи.

2. Louis Vuitton

Това име определено е едно от най-известните, най-желаните и най-уважаваните имена в света на луксозните чанти и аксесоари? Основана през 1954 г. от Louis Vuitton и популяризира своите продукти, лукс дрехи и дизайнерски обувки, часовници, бижута, аксесоари, слънчеви очила и книги. Louis Vuitton обявява, че компанията струва над 28 милиарда долара през 2014 г.

1. Оскар де ла Рента

Оскар де ла Рента е едно от най-големите имена в модната индустрия и света на висша мода. Репутацията и работата на Де ла Рента проправят пътя на името му да влезе в топ 10 в нашия списък. Но каква е историята на славата на де ла Рента?

Всичко започва през 60-те години на миналия век, когато той започва да облича първата дама Жаклин Кенеди. Оттогава името му еволюира във фамилия. Така дизайнерът, за който чуваме по повод всяко сложно събитие – от червения килим до встъпването в длъжност на президента е номер едно в класацията на висша мода. Според някои доклади марката е изключително богата.

Вижте за различните промоции на дрехи на адрес: MARATONKI.INFO.

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment