Вашият остарял уебсайт струва ли ви приходите на бизнеса?

Услуги — By on 22.09.2023 9:21

Старите уебсайтове могат да навредят на паричния ви поток – разберете как.

Във вашата компания, преоценката и подмяната на лоши, стари или остарели части от вашия бизнес трябва да дойде естествено. Ако оборудването се повреди или работи зле, вие го заменяте с нещо по-добро. Когато ви бъде представен по-добър процес или текущият ви процес задържа компанията, вие преоценявате и следвате различен курс на действие. Но обмисляли ли сте да обърнете същия начин на мислене към уебсайта на вашата компания? Определено трябва, защото в днешния дигитален свят един остарял уебсайт може да ви струва много време. Прочетете по-нататък, за да научите точно защо.

Но не искам да актуализирам уебсайта си

Може да бъде лесно (и понякога оправдано) да оставите уебсайта си на мира и да го оставите да остарее и остарее. Може да си помислите:

  • „Имам чувството, че току-що го преработихме преди няколко години.“
  • „Последният път ни струва куп пари.“
  • „Ние просто имаме един, защото смятаме, че трябва – по-голямата част от бизнеса ни така или иначе идва от препоръки.“

За съжаление, колкото по-остарял става вашият уебсайт, толкова повече може да ви струва приходи. Ако четете тази статия, не трябва да се изненадвате, че начинът, по който светът получава своята информация, се е променил фундаментално – хората вече използват интернет, за да вземат повечето, ако не и всички, големи решения и покупки, дори за бизнеса си. Това прави уебсайта и онлайн присъствието на вашата компания от решаващо значение за успеха, докато технологията се движи все напред. Може да правите много повече пари, отколкото предполагате.

Дори по-лошо, когато вашият сайт е остарял, стар или дори не може да бъде актуализиран, това не е просто неутрална несъщност на вашия бизнес, върху която случайно не работите. Това може активно да навреди на способността ви да се развивате като бизнес, като отблъсква клиенти, потенциални служители или дори затруднява намирането на вашата компания в интернет.

Има два основни начина, по които вашият уебсайт може да ви струва пари: или  не можете да бъдете открит , или когато бъдете открит,  отблъсквате клиентите .

Губите приходи заради вашата SEO оптимизация ( обадете се на www.webdesignbulgaria.net )

SEO оптимизацията е общоприет термин за различни тактики за оптимизация, които помагат на вашия уебсайт да се класира добре в търсачките. Освен ако изобщо нямате конкуренти, SEO оптимизацията за вашия уебсайт е необходима, за да подпомогне ранга ви. Когато вашият уебсайт е по-стар или неактуален, толкова повече може да повлияе на вашето SEO оптимизиране: или от това, че е на платформа, която прави SEO оптимизацията невъзможна, от това, че е бавен, от това, че не реагира или не е удобен за мобилни устройства, или от повишения риск от е хакнат. Ето тези точки, обяснени по-подробно:

Вашата платформа прави SEO оптимизацията невъзможна

Задайте този въпрос на себе си или на служителите си: ако искате да промените нещо в уебсайта, какъвто е сега, бихте ли могли? Имате ли уеб администратор, който прави актуализации вместо вас? Уебсайтът ви е бил статичен от известно време? Може ли  някой  изобщо да има достъп до сайта?

Ако са минали няколко години, откакто сте създали уебсайта си, той може да е толкова стар, че потребителският интерфейс да не е свързан с начина, по който уебсайтовете са проектирани в момента, да не работи вече или никой да не може да си спомни как да влезе и да промени всичко. Възможно е също вашият сайт да е изграден на платформа, която затруднява дори опитни оптимизатори за търсачки да се опитат да оптимизират сайта.

Възможността за актуализиране на информация и добавяне на съдържание е от основно значение за SEO оптимизацията и за това вашият сайт да може да се търси. Когато вашият сайт е толкова стар или изграден на толкова лоша платформа, никой няма да намери вашия бизнес.

Как мога да разбера дали платформата на моя уебсайт е остаряла?

Задайте на себе си и служителите си следния въпрос: влизали ли сме и променяли ли сме нещо през последния месец? Шест месеца? Година или повече? Колкото по-дълъг е този период, толкова по-вероятно е вашият сайт да е остарял и това се удвоява, ако никой не може да си спомни данните за влизане, за да влезе в уебсайта.

Вашият сайт се зарежда бавно

Бавно зареждащите се уебсайтове са вбесяващи. Вероятно ви се е случвало да навигирате до уебсайт и да се налага да чакате години наред, докато той най-накрая се зареди, или по-лошо, мислите, че е зареден и отивате да щракнете – но страницата прескача, защото най-накрая се е заредило нещо друго.

Въпреки това, бавното време за зареждане на уебсайта на вашата компания е лошо не само за посетителите ви, но и за класирането. Търсачките като Google искат да покажат най-добрите уебсайтове на хората, които използват тяхната функция за търсене – ако покажат на своите потребители уебсайтове, които са бавни и се зареждат твърде дълго, техните потребители могат да се разочароват от техните услуги и да изберат Bing или Yahoo  за техните търсения.

Това означава, че ако вашият сайт се зарежда бавно, Google е започнал да дава приоритет на други уебсайтове пред вашия. Тъй като вашите конкуренти актуализират и опресняват уебсайтовете си, те ще стават по-бързи, като по същество ще ви изоставят, докато вашият ще става по-бавен. В крайна сметка вашият сайт може да бъде изместен на втора или трета страница с резултати и това със сигурност не е добре, като се има предвид, че сайтовете, класирани на страница 1, виждат почти 95% от трафика. Ако искате да промените всичко това обадете се на www.mmarchev.com .

Как мога да разбера дали уебсайтът ми е твърде бавен?

Най-лесният метод е да използвате  инструмента PageSpeed ​​на Google : въведете URL адреса на уебсайта си и щракнете върху „Анализиране“. Това ще ви даде анализ на скоростта на вашия уебсайт от самите Google. Съвет: ако числото, което ви дават, е по-малко от 60, трябва да помислите за редизайн на уебсайта.

Вашият уебсайт не е адаптивен или удобен за мобилни устройства

Последният път, когато сте проектирали вашия сайт, вашите дизайнери вероятно са използвали термините „отзивчив за мобилни устройства“ или „удобен за мобилни устройства“. Това са термини, които описват сайтове, които реагират и преоразмеряват себе си спрямо навигацията на мобилни устройства като таблети и смартфони.

Отзивчивите за мобилни устройства сайтове започнаха да стават популярни с нарастване на ползването, познахте, на мобилни устройства и мобилно сърфиране. Въпреки това, през последните няколко години мобилните отзивчиви сайтове се превърнаха от опция в необходимост.

През 2015 г. по-голямата част от интернет трафика най-накрая премина от десктоп към мобилен телефон и това от своя страна промени начина, по който Google класира сайтовете. Помните ли какво казахме за това как Google дава приоритет на сайтовете, които се зареждат бързо, пред бавните сайтове? Подобен е приоритетът и със сайтове, които са удобни за мобилни устройства или отговарящи на мобилни устройства. Google дава приоритет на мобилните сайтове пред сайтовете само за настолни компютри, което прави все по-трудно намирането на вашия сайт, който не е удобен за мобилни устройства.

Как мога да разбера дали уебсайтът ми е адаптивен към мобилни устройства или удобен за мобилни устройства?

Извадете смартфона си и изтеглете сайта в браузъра на телефона си. Ако всичко е малко, ако трябва да увеличите мащаба, за да разгледате каквото и да е и да навигирате, и ако всички връзки са трудни за избиране с пръсти – по същество, ако изглежда като настолния сайт, но свит – вашият сайт не е мобилен – приятелски или отзивчив.

Вашият сайт може лесно да бъде хакнат

Култовият филм от 1996 г.  „Хакери“  ни обеща, че в бъдеще ще бъдем завладени от пънк кибертерористи, хакерите все още са потенциална заплаха за вашия уебсайт. Всъщност, според данните на Google, хакнатите сайтове са се увеличили с 32% през 2016 г. и се очаква да се увеличат през 2017 г.

Какво точно е хак? Ако сайтът на вашата компания е бил хакнат, това означава, че някой е получил достъп до вашия сайт незаконно и с намерението да инсталира зловреден код на вашия сайт, на компютри на други хора и дори да държи уебсайта за откуп.

Тези хакове могат да бъдат постигнати по няколко начина, но един от най-лесните начини да оставите сайта си да бъде хакнат е или чрез предоставяне на лична информация за сигурност на непроверени страни, или като оставите сайта си да остарее, което улеснява хакерите да преминат през неговите протоколи за сигурност .

И така, какво общо има хакването с показването в търсачките? Поради този ръст на хакнати уебсайтове Google започна да дава приоритет на защитените уебсайтове пред незащитените. Уебсайтовете могат да бъдат защитени с инсталирането на SSL сертификат, който криптира данните на вашия сайт чрез защитен отдалечен сървър и защитава както вас, така и поверителната информация на вашите посетители. Ето защо 2017 г. понякога беше наричана „годината на SSL сертификатите“, тъй като Google отново започна да дава приоритет на уебсайтовете, които имат SSL сертификат, пред други, незащитени сайтове.

Как мога да разбера дали уебсайтът ми има SSL сертификат?

Надяваме се, че ще си спомните да поискате от вашия ИТ отдел да инсталира SSL, но най-лесният начин да разберете е, ако погледнете URL адреса – ако в началото пише „https “ вместо само „http“, вие имате SSL инсталиран сертификат.

Губите приходи, защото вашият сайт отблъсква клиентите

По някакъв начин, или чрез късмет, или чрез магия, вашият остарял уебсайт може действително да има достатъчно SEO сок, за да бъде включен на първа страница в Google или други търсачки. Това е страхотна новина – с изключение на факта, че след като хората кликнат върху вашия сайт, те казват „не“ и излизат от уебсайта ви, за да потърсят някой друг. Остарелите или грозни уебсайтове могат да отблъскват посетителите по няколко причини, или защото старият вид е отблъскващ, че е трудно да се навигира в сайта или сайтът не предоставя отговорите, които са търсили.

Вашият уебсайт е грозен или стар

Външният вид е важен, дори и да е непопулярно да го казваме. Ако отидете да наемете някой да свърши работа и той се появи в мръсни дрехи с кървяси очи и миришещ на джин, вероятно няма да има значение колко страхотно изглежда автобиографията му. Дори в професии, в които трябва да потънете в мръсотията, пак се очаква те поне да носят униформа или да изглеждат представително по време на интервюто.

Същото е и когато става въпрос за външния вид на вашия уеб сайт. Ако вашият сайт изглежда стар или грозен, вашите потенциални клиенти няма да искат да се ангажират с вас, без значение колко страхотни са сделките ви или колко завладяващо е съдържанието ви. Вашият сайт трябва да бъде продължение на вашия професионализъм и поддържането на всичко модерно и свежо са аспекти на това.

Това важи двойно за фирми, които са актуализирали облика и външния вид на своята марка по друг начин, но не и на своя уебсайт. Потребителите очакват безупречен преход между всички клонове на вашите маркетингови материали, което означава, че табелата пред сградата ви, рекламите, които купувате, рекламите, които пускате, визитните картички, които раздавате, и особено уебсайтът ви трябва да изглеждат така, сякаш вървят заедно. Да не актуализирате уебсайта си с вашето ребрандиране е еквивалентно на това да се облечете за голяма бизнес среща и да забравите да обуете панталони.

Как мога да разбера дали уебсайтът ми изглежда грозен?

Понякога тези неща се свеждат до индивидуалност или вкус, но сравнете вашия сайт със сайтовете на вашите конкуренти, особено ако някой от тях е актуализирал сайта си. Изглежда ли по-привлекателно и ангажиращо? По-лесно ли се чете? Завиждате ли им как изглеждат? Мразите ли да давате на клиентите своя URL адрес? Ако е така, може да имате грозен уебсайт.

Вашият уебсайт е труден за навигация

Навигацията в уебсайта е трудна: когато е страхотна, не го забелязвате, а когато е лоша, разваля всичко останало. Лошата или повредена навигация на уебсайта Ви означава, че потребителите Ви не могат да стигнат до желаната от тях информация или не могат да се върнат към страници, които вече са видели.

Когато говорим за навигация в този контекст, говорим за връзките на страницата, които помагат на потребителите да стигнат от една страница до друга. Една добре проектирана навигация ще има привлекателни менюта, които съдържат по-важните връзки в сайта на всяка страница и ще показват правилно родителските страници, ако сте навигирали през няколко нива на съдържание. Всичко е свързано с това да изглеждате организирани, структурирани и да давате на потребителите пътна карта към вашия уебсайт.

Още по-често срещани при по-стари, остарели уебсайтове са повредените връзки. Те възникват поради множество причини – или съдържанието се премества към нов URL адрес и връзките не се пренасочват, или възниква актуализация, която обърква начина, по който връзките са били поставени. Така или иначе, уебсайт, който е пълен с повредени връзки, е драматично непривлекателен на потребител, който вероятно ще се оттегли и ще намери друга компания.

Как мога да разбера дали уебсайтът ми е труден за навигация?

Помолете приятел, който никога не е използвал вашия сайт, да го изпробва и да намери нещо на страницата. Той ще ви каже доста бързо, ако е трудно да се използва или навигира в сайта ви.

Вашият уебсайт не изпълнява обещанията си

Малко неща са по-разочароващи от това да ти бъде обещано нещо и след това този човек да не го изпълни. По същия начин, ако съдържанието на вашия уебсайт не предоставя стойност на клиента или обещава отговори, които не предоставя, това създава отрицателни емоции, свързани с вашата компания и марка.

Ето един пример: да предположим, че сте кликнали върху статия, озаглавена „Вашият остарял уебсайт струва ли ви приходи?“ Въз основа на заглавието бихте очаквали, че статията ще ви каже поне начините, по които един остарял уебсайт ще струва приходи на вашия бизнес и защо, нали? Но ако щракнете върху тази статия и всичко, което казва, е „по-старите уебсайтове ще ви струват приходи, но ако се свържете с нас, ние ще ви направим по-добър уебсайт!“ ще се почувствате измамени и сякаш само ви продават нещо – това оставя у потребителя негативни чувства към вашата компания.

Остарялото или лошо съдържание на вашия сайт може потенциално да привлече хората, но може също толкова бързо да ги отблъсне. Дори по-лошо, ако вашият сайт показва, че е минало известно време, откакто е актуализиран, за всеки е ясно, че не се опитвате, когато става въпрос за съдържанието на уебсайта ви. Това улеснява вашите клиенти да се чудят какво е състоянието на вашия бизнес или дали изобщо вече сте отворени.

Никой не иска да наеме компания, която е изостанала, а когато уебсайтът ви изглежда по-стар с остарели платформи или тенденции отпреди пет или шест години, това прави бизнеса ви да изглежда непознат и остарял.

Как мога да разбера дали съдържанието на моя уебсайт е остаряло?

Ако знаете, че вашият сайт не е актуализиран от известно време, да речем шест месеца или повече, тогава е доста безопасно да се каже, че е остарял. Въпреки това, ако процесите във вашата индустрия са склонни да се променят с времето, винаги е добра идея периодично да препрочитате съдържанието си, за да проверите дали нещо не е правилно.

Моят уебсайт остарял ли е?

Да се ​​справите с проблемите с производителността на уебсайта си е подобно на това да бъдете честни със себе си, трудно е, но е много здравословно. Актуализирането на външния вид, SEO оптимизацията и съдържанието на вашия сайт може да има значителни и положителни резултати върху приходите ви, но промените трябва да бъдат направени, за да се случи това.

Актуализирането на вашия остарял уебсайт не е необходимо да бъде трудно изживяване. Уеб дизайнерите в eXtremeSEO имат опита и уменията, за да помогнат на вашия уебсайт да отразява правилно вашата марка.

Tags: ,

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment