Важни нюанси при избора на офис мебели

Обзавеждане — By on 02.09.2021 22:21

След като сте си поставили за цел да промените офисната среда или да започнете собствен бизнес, може би няма да знаете всичко, относно избора на офис мебели.

Асортиментът от офис мебели е огромен, без опит в комбинирането на мебели, изучаване нуждите на служителите, трудно е да се ориентирате. За да не правите грешки в процеса на подбор, предлагаме ви да се запознаете с препоръките на дизайнери, специализирани в интериор на офисите.

Първото нещо, което трябва да имате предвид при избора на мебели за работно пространство е съотношението на свободното пространство и броя на местата. От натовареността на помещенията от служителите, ще зависят неговият формат и оборудване. И така, офис е от тип open space, т.е. отворен план, се нуждае от различен комплект мебели от обичайните шкафове със стени. Същото е и с броя на служителите.

Ако в малък офис, предназначен за 5-7 души, можете да експериментирате, като комбинирате различни стилови посоки, то в дизайна на работното пространство за масите (10 или повече служители) това е невъзможно.

Също така си струва да си припомним, че обзавеждането на офиса на мениджъра трябва да се различава от общото обзавеждане на офиса. Необходимо е да се избират мебели в офиса въз основа на статус, а не на сходството с останалата част от стаята.

В края на краищата шефът е най-високият ешелон, което предполага класиране както на заплатите, така и на условията на труд. Дори в офисите на открито пространство територията на шефовете е изолирана, разделена с прегради.

В избора на кожени мебели, комплектът може да включва – диван, фотьойл, маса, необходимите шкафове, изработени в същия стил. Наличието на меки елементи е задължително, тъй като шефският офиси не може да използва общите зони за отдих и лични цели.

Грешки при избора на офис мебели

Ако все още се питате, дали е възможно да направите грешка при избора на офис мебели, то отговорът е да. Офисът е толкова динамично и смислено пространство като вашия собствен апартамент и ако посетителите и служителите се чувстват неудобно в него, производителността ще спадне драстично. Добре е да сте запознати с типичните грешки при избора на офис мебели и така да се предпазите от повторението им.

Използване на разнообразни мебели

Младите предприемачи рядко създават офисите си в класически стил. Това е скъпо и невинаги е подходящо. Повечето предпочитат отворени оформления, с условно разделение на зони, но трябва да могат да ги победят с подходящи мебели. Вариантът с разнообразни продукти е най-губещият, тъй като е доста трудно да се комбинира, за да се търси тънка граница между оригиналното и безвкусното. При липса на опит е по-добре да използвате готови комплекти, състоящи се от шкаф и мека мебел, изработени в единен стил.

Избор на продукти, които не отговарят на размерите на помещението

Честа грешка сред успешно функциониращите и новите офиси е именно това Тук решението се крие в адекватното сравнение на желаното и възможното. Голяма маса няма да украси малкия офис, а килер до тавана няма да добави солидност към тясната рецепция. Индивидуалното оформление, което отчита особеностите на пространството е правилният подход, независимо от наличното пространство.

Поставяне на голямо количество мебели

Офисът е преди всичко бизнес пространство и излишъкът от обзавеждане нарушава неговата динамика. Ако са необходими няколко части на тялото, те трябва да бъдат надстроени, за да се приспособят към ергономичността, а не да са хаотични и да нарушават бизнес средата. Съвременното производство на мебели лесно се справя с такива задачи. То, замества обемистите конструкции с просторни и компактни елементи за офис мебели.

Сега, знаете какво представляват офис мебелите, какви са техните характеристики, качествени характеристики и можете да изберете перфектния комплект за вашето работно пространство.

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment