Бързо, удобно, достъпно и лесно – бърз креди

Без категория — By on 06.06.2022 18:50

byrzi-creditiКакво да кажем бързите кредити са много примамливи с лекотата си на получаване. А документите? Има само един необходим – паспорт или лична карта, а обработката и вземането на решение отнема не повече от един ден (стоковите заеми се издават в рамките на един час). Вярно е, че думите, написани в слогана „всичко за клиента“, започнаха да се прилагат и от банките. И ако също така вземете предвид, че когато кандидатствате за такъв заем, няма да ви е необходимо удостоверение за доход ( важен факт за хората, които работят неофициално), тогава експресните заеми изглеждат просто перфектни. Е, поне на пръв поглед.

Нека разгледаме по-отблизо

Според самите банкери именно “бързите кредити” са с най-голям брой просрочия и в резултат на това съдебни дела. Именно тази група кредити е лидер сред отписаните от банката кредити. Самите банкери са на мнение, че преди всичко това се дължи на факта, че тези заеми се предоставят много лесно.

 

Банката има план за печалба, местните кредитни мениджъри имат план за отпуснати заеми, в резултат на това се оказва, че всички средства са добри и заеми се предоставят на почти всички желаещи, стига да са подходящи на възраст и да имат документи със себе си. Мениджърите си “затварят очите” за всичко, което би трябвало да ги предупреди – неподреденият или напълно пиян външен вид на кредитополучателя, далеч от брилянтна кредитна история и т. н. Да, и по отношение на проверката на доходите на потенциалните кредитополучатели с “бързо” кредитиране, работа е само повърхностна. Резултатът е очевиден – наличието на заеми притъпява предпазливостта на кредитополучателите.

Психология…

Всъщност точно на психологията се залага при „бързото“кредитиране. Банковите маркетолози не спят и работят за хляба си на 200%. Изчислиха състоянието на човек, който харесва това или онова нещо (може би не съвсем необходимо) и осъзнаха че може да се стигне до тук и сега в сверата на кредитирането. Предвиждайки покупката и това кой кредитополучател ще отдели време (нека е поне тридесет минути) в изучаване на споразумението – точно никой? И в резултат на такова невнимание кредитополучателят получава обременителни задължения по заеми.

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment