Боядисване с латекс – какво да правим преди да пристъпим към него?

Ремонти — By on 27.05.2013 12:09

Едно боядисване с латекс ще свърши чудесна работа, когато идва моментът в който трябва да направим малко освежаване на стария цвят на стените в стаите, за да се върне поне част от техния уют.

Преди обаче да пристъпим към боядисването с латекс, ние трябва да направим предварителна подготовка. Едно от най-важните неща разбира се, е закупуването на необходимите ни инструменти и подходящ латекс. За да пристъпим към този етап преди боядисването обаче, ние трябва да имаме предвид някои аспекти.

Първо трябва да прецените колко голямо пространство смятате да боядисвате с латекс и дали всичко ще бъде само в един цвят, ще търсите различни нюанси на цвета или ще има различни цветове. След като определите необходимото количество за боядисване с латекс, то трябва да знаете какъв точно латекс да купите. Това зависи от вида на стаите, които ще се боядисват, тъй като ако те са влажни, тогава трябва да вземете т.нар. “дишащ” латекс. Той има много добра покривност, и притежава предимството, че може да се мие, което ви спестява излишни притеснения от дадени замърсявания.

Преди да започнете боядисване с латекс, е важно също така да подготвите стените. Те трябва да са добре шпакловани, както и грундирани. Изравняването на грапавините по стените позволява на едно боядисване с латекс да изглежда наистина много добре. Затова подготовката на терена за боядисване е може би най-важния момент.

При самото боядисване с латекс трябва да сте наясно, че се започва от тавана, който по принцип се боядисва бял. След което се продължава със стените, като ги боядисвате с латекс в цвета, който вече сте си избрали. Трябва да се минат поне три ръце, като след всяко боядисване се чака по 24 часа. За ъглите и местата около контактите, трябва да използвате малка четка, за да може да фиксирате тези малко по-трудно достъпни места при боядисването с латекс.

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment